
Пържен ориз с пиле и зеленчуци
Необходими продукти
- 2 ч.ч. ориз
- 2-3 моркова
- 200 г грах
- 3-4 с.л. соев сос
- 4-5 скилидки чесън
- 2 с.л. сусамово олио
- 400 г пилешко филе
- сол и черен пипер
Начин на приготвянe
Сложете ориза да се вари в подсолена вода. В тиган на средна температура загрейте сусамовото олио. В него запържете намачкания чесън.
Нарежете пилешките гърди на едри парчета. Сложете ги в тигана при чесъна и пържете до побеляване. Овкусете със сол и пипер на вкус.
Разбърквайте постоянно, за да не залепне месото. Нарежете морковите. Добавете ги в тигана и разбъркайте.
Добавете отцедения сварен ориз към месото и зеленчуците. Залейте със соев сос и разбъркайте добре в продължение на няколко минути. Добавете и сварения грах.
Гответе така още няколко минути до готовност.