Пържен ориз с пиле и зеленчуци

Необходими продукти

  • 2 ч.ч. ориз
  • 2-3 моркова
  • 200 г грах
  • 3-4 с.л. соев сос
  • 4-5 скилидки чесън
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 400 г пилешко филе
  • сол и черен пипер

Начин на приготвянe

Сложете ориза да се вари в подсолена вода. В тиган на средна температура загрейте сусамовото олио. В него запържете намачкания чесън.

Нарежете пилешките гърди на едри парчета. Сложете ги в тигана при чесъна и пържете до побеляване. Овкусете със сол и пипер на вкус.

Разбърквайте постоянно, за да не залепне месото. Нарежете морковите. Добавете ги в тигана и разбъркайте.

Добавете отцедения сварен ориз към месото и зеленчуците. Залейте със соев сос и разбъркайте добре в продължение на няколко минути. Добавете и сварения грах.

Гответе така още няколко минути до готовност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *