Пържен карагьоз с магданозен сос

Необходими продукти:

  • карагьоз – 2 броя;
  • оцет – 1 ч.ч.;
  • сол – 1 ч.л.;
  • черен пипер – 1 к.л.;
  • брашно – за овалване;
  • олио – за пържене;
  • магданоз – 1 връзка, голяма;
  • оцет;
  • сметана – 1 с.л.;
  • лимони – резени за гарниране.

Начин на приготвяне:

Почистете карагьоза от вътрешностите и го оставете да престои за половин час в оцет, сол и черен пипер. След това го отцедете, оваляйте го в брашно и го изпържете равномерно от двете страни в сгорещено олио.

Към останалата от пърженето мазнина прибавете 1 голяма и ситно нарязана връзка магданоз, заедно с черен пипер и 5 с.л. оцет. След около 2 минути добавете 1 с.л. сметана. Изчакайте да заври, свалете от котлона и пасирайте.

Поднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и други риби, пише novini.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *