Пържени телешки кюфтета

Необходими продукти:

  • 600 г телешка кайма;
  • 360 г сварени картофи;
  • 2 яйца;
  • сокът на 1 лимон;
  • няколко наситнени стръка магданоз;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 100 г брашно за овалване;
  • олио за пържене;
  • 2-3 цели стръка пресен розмарин.

Начин на приготвяне:

В кухненски робот сложете каймата, картофите, яйцата, магданоза, солта и черния пипер. Всичко се смила много добре.

От получената смес се оформят малки кюфтета, които се овалват в брашното.

В дълбок и добре загрят тиган сложете олиото и стръковете розмарин. Когато мазнината е достатъчно гореща, може да добавите и кюфтетата. Гответе за около 5 минути от всяка страна.

След това добавете лимоновия сок и гответе още 7-8 минути (времето за готвене може да варира в зависимост от размера на кюфтетата.

Сервирайте с гарнитура по ваш избор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *