Пържени кюфтета по трънски по рецепта на Иван Звездев

Необходими продукти:

  • 600 г кайма
  • 1 яйце
  • 1 средно голям картоф – 150 гр
  • 2 печени червени чушки
  • 1 глава кромид лук
  • 1 ч.л. сол
  • смлян черен пипер
  • 1 ч.л. сушен магданоз
  • 1 ч.л. джоджен

Начин на приготвяне:

Каймата се слага в купа. Картофът се настъргва на едро ренде и слага при каймата. Посолява се, добавя се яйце, дребно нарязан лук.

Печените чушки се нарязват дребно и слагат в каймата, подправя се с джоджен и магданоз.

Хубаво се омесва и се оформят кюфтета.

Овалват се в брашно и се пържат в горещо олио по 4-5 минути от всяка страна. Изваждат се и слагат на салфетка за кратко, след което се поднасят, пише zvezdev.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *