Пържени кюфтета по трънски по рецепта на Иван Звездев
Необходими продукти:
- 600 г кайма
- 1 яйце
- 1 средно голям картоф – 150 гр
- 2 печени червени чушки
- 1 глава кромид лук
- 1 ч.л. сол
- смлян черен пипер
- 1 ч.л. сушен магданоз
- 1 ч.л. джоджен
Начин на приготвяне:
Каймата се слага в купа. Картофът се настъргва на едро ренде и слага при каймата. Посолява се, добавя се яйце, дребно нарязан лук.
Печените чушки се нарязват дребно и слагат в каймата, подправя се с джоджен и магданоз.
Хубаво се омесва и се оформят кюфтета.
Овалват се в брашно и се пържат в горещо олио по 4-5 минути от всяка страна. Изваждат се и слагат на салфетка за кратко, след което се поднасят, пише zvezdev.com.