Пърженица с печени чушки и кайма

Необходими продукти:

  • печени чушки – 5 – 6 бр.
  • лук – 2 глави
  • телешка кайма – 500 г
  • доматен сок – 250 мл
  • яйца – 3 бр.
  • доматено пюре – 1 с.л.
  • червен пипер – 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
  • олио

Начин на приготвяне:

Нарязвате лука на кубчета, а печените чушки – на тънки ивици. В тиган с малко олио поставяте лука и запържвате, като към него добавяте и каймата. Пържите под капак на умерен огън.

Добавяте доматеното пюре и червения пипер. Запържвате за кратко при непрекъснато бъркане, за да не прегори червеният пипер.

Към сместа поставяте и печените чушки. Сипвате доматения сок, пържите, докато поизври, пише trafficnews.bg.

Накрая прибавяте и яйцата и запържвате до готовност. Накрая добавяте солта и черния пипер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *