Пълнен свински врат със зеленчуци

Необходими продукти:

  • свински врат (без кост) – 600 г;
  • спанак;
  • чесън – 1 – 2 скилидки;
  • моркови – 2 бр.;
  • тиквичка;
  • броколи;
  • карфиол;
  • аспержи – 2 – 3;
  • краве масло – 50 г;
  • олио – 65 мл;
  • зеленчуков бульон – 500 мл;
  • сол;
  • черен пипер.

Начин на приготвяне:

Начукваме врата на тънко през стреч фолио, като внимаваме да не го накъсаме. Овкусяваме го със сол и черен пипер. Загряваме в тиган 30 мл олио и половината масло и задушаваме спанака с наситнения чесън за около 2 минути, като овкусяваме със сол и черен пипер. Нарязваме тиквичката и един морков на ленти и ги сваряваме.

След като зеленчуците са готови, внимателно пълним с тях начуканите парчета свински врат и ги завиваме на руло. Запържваме ги в силно загрято олио за няколко минути от всички страни, като по този начин си гарантираме, че ще се запазят цели, без да е нужно да ги увиваме с конец или да ги забождаме с клечки. След като се запечатат, ги печем 20 минути в предварително загрята на 220°С фурна.

Междувременно във врящия бульон слагаме за няколко минути карфиола и броколите, накъсани на розички, аспержите, нарязани на половинки и моркова, нарязан на едро. Отцеждаме сварените зеленчуци и за половин минута ги потапяме в купа със студена вода и лед, след което ги задушаваме за кратко в тиган с масло. Подправяме със сол и черен пипер.

Поднасяме свинския врат, нарязан надве и гарниран със задушените зеленчуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *