Пълнен свински бут – за гости или празнична трапеза

Необходими продукти:

  • 1-2 кг свински бут;
  • 1 кг картофи;
  • 250 г кашкавал;
  • 7-8 скилидки чесън;
  • 2 чушки;
  • 200 г гъби;
  • 1 ч.ч. бяло вино;
  • 1 ч.ч. олио;
  • 2-3 зърна бахар;
  • 1 ч.л. черен пипер;
  • сол.

Начин на приготвяне:

Разрязваме свинския бут на много места. Настъргваме кашкавала и към него прибавяме чесъна, черния пипер и бахара. Разбъркваме и слагаме получената плънка в оформените джобове. Допълваме с резен чушка и гъби. Намазваме бута с олио и го поръсваме с черния пипер и сол на вкус.

Обелваме и нарязваме картофите. Сипваме останалото олио в тава и доливаме бялото вино. Добавяме свинския бут и картофите. Печем ястието 60 мин във фурна, загрята на 190º, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *