Пълнен свински бут – за гости или празнична трапеза
Необходими продукти:
- 1-2 кг свински бут;
- 1 кг картофи;
- 250 г кашкавал;
- 7-8 скилидки чесън;
- 2 чушки;
- 200 г гъби;
- 1 ч.ч. бяло вино;
- 1 ч.ч. олио;
- 2-3 зърна бахар;
- 1 ч.л. черен пипер;
- сол.
Начин на приготвяне:
Разрязваме свинския бут на много места. Настъргваме кашкавала и към него прибавяме чесъна, черния пипер и бахара. Разбъркваме и слагаме получената плънка в оформените джобове. Допълваме с резен чушка и гъби. Намазваме бута с олио и го поръсваме с черния пипер и сол на вкус.
Обелваме и нарязваме картофите. Сипваме останалото олио в тава и доливаме бялото вино. Добавяме свинския бут и картофите. Печем ястието 60 мин във фурна, загрята на 190º, пише flagman.bg.