Пълнено пиле с ориз и булгур

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 100 г ориз
  • 100 г булгур
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. масло
  • 3 с.л. олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да накиснете във вода булгура и ориза.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината. Отцеждате булгура и ориза и ги добавяте към лука. Плънката се овкусява със сол, черен пипер и червен пипер. Наливат се 100 милилитра вода и когато течността се абсорбира, съдът се сваля от котлона.

Пилето се измива и се подсушава. Пълни се със сместа и се намазва с разтопено масло и сол. Пече се в загрята фурна на 170 градуса за около един час, пише actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *