Пълнено агне с ориз и дреболии

Необходими продукти:

  • агне – около 20 килограмово
  • агнешки дреболии – 1 комплект
  • ориз – 1 килограм
  • агнешка кърпа
  • зелен лук – 2 връзки
  • джоджен – 2 връзки
  • черен пипер – 1 пакетче (смлян)
  • олио – 150 мл
  • масло – 1 пакетче
  • червен пипер
  • сол

Начин на приготввяне:

Първо сварете агнешкия комплект. Отцедете и ги нарежете на ситно.

Запържете в олиото дреболийките и леко ги посолете.

Запържете и измития ориз докато стане стъклен и добавете нарязаните джоджен и зелен лук. Овкусете плънката с черен пипер и още сол.

Сипете 2 литра топла вода, разбъркайте и гответе до полуготовност на ориза. Охладете сместа и напълнете агнето. Сложете вътре и маслото, нарязано на парчета. Зашийте старателно отвора със здрав конец.

На дъното на достатъчно голяма тава сложете няколко лозови пръчки, върху тях поставете пълненото агне. Намажете го обилно с масло, поръсете с черен пипер и сол. Увийте тавата с фолио и печете в пещ, която сте разпалили предварително.

Печете агнето 2 часа, след което обърнете агнето и го облейте със соковете, които е пуснало.

Завийте го с агнешката кърпа и върнете вътре. Печете до готовност.

Пълненото агне с ориз и дреболии е готово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *