Пълнени свински гърди със спанак

Необходими продукти

  • 1 кг свински гърди
  • 100 спанак
  • 500 мл прясно мляко
  • 4 филии сух хляб
  • 3 белтъка
  • 40 г масло
  • 3 с.л. галета
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвянe

Спанакът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се пасира. Прибавят се млякото, разбитите белтъци и хлябът, нарязан на малки кубчета.

Поръсва се със сол, черен пипер и се оставя 15 мин да престои. Добавят се размекнатото масло и галетата и всичко се разбърква да се получи крем.

Свинските гърди се разрязват, така че да се получи джоб и той се пълни с този крем. Зашива се или се стяга с кухненски канап.

Слага се в йенска тенджера, полива се с олио и вода, похлупва се и се пече 1,5 часа.

Към края на печенето капакът се маха и се допича до зачервяване и да хване коричка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *