Пълнени свински гърди със спанак
Необходими продукти
- 1 кг свински гърди
- 100 спанак
- 500 мл прясно мляко
- 4 филии сух хляб
- 3 белтъка
- 40 г масло
- 3 с.л. галета
- сол
- черен пипер
Начин на приготвянe
Спанакът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се пасира. Прибавят се млякото, разбитите белтъци и хлябът, нарязан на малки кубчета.
Поръсва се със сол, черен пипер и се оставя 15 мин да престои. Добавят се размекнатото масло и галетата и всичко се разбърква да се получи крем.
Свинските гърди се разрязват, така че да се получи джоб и той се пълни с този крем. Зашива се или се стяга с кухненски канап.
Слага се в йенска тенджера, полива се с олио и вода, похлупва се и се пече 1,5 часа.
Към края на печенето капакът се маха и се допича до зачервяване и да хване коричка.