Пълнени печурки с орехи на фурна

Необходими продукти:

– печурки с по-едра шапка – 20 бр.;
– орехи – 100 – 120 грама;
– червен лук – 1/2 малка глава;
– растително масло – 1 ч.л.;
– магданоз – 3 – 4 стръка;
– черен пипер и сол – на вкус.

Начин на приготвяне:

Почистените гъби бланшираме в леко подсолена вода, в която прибавяме 1 ч.л. оцет. След като се охладят, ги отцеждаме от водата. Отстраняваме пънчетата им и ги нарязваме на ситни кубчета.

Ореховите ядки нарязваме с нож на едро. В тиган с нагорещено дъно поставяме малко от растителната мазнина, за предпочитане зехтин. Запържваме за около 4-5 минути нарязания на ситно червен лук. Прибавяме кубчетата гъбени пънчета и ореховите ядки. Прибавяме и много ситно нарязания магданоз към тях. Плънката овкусяваме с черен пипер и малко сол на вкус, като не забравяме, че гъбите са бланширани в подсолена вода.

Напълваме гъбите с получения сос от орехи, лук и подправки и ги поставяме в намазана със зехтин тавичка във фурната. Запичаме пълнените гъби до готовност, около 10-15 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *