Пълнени патладжани лодки на фурна

Необходими продукти:

  • 3 бр – патладжана
  • 150 г – булгур
  • 250 г – гъби печурки
  • 1 голяма глава – лук
  • 3 скилидки – чесън
  • 4 с.л. – олио
  • сол
  • черен пипер

За соса:

  • 1/2 л. – кисело мляко
  • 1 скилидка – чесън
  • сол

Начин на приготвяне:

Булгурът се сварява в подсолена вода и се оставя настрана, за да изстине.

Патладжаните се нарязват на половинки и се изпичат, поставени с плоската част надолу. Издълбават се и се посоляват.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а гъбите на малко по едро. Задушават се в сгорещена мазнина. След 2-3 минути се добавя свареният булгур и счуканите орехи. Сместа се овкусява със сол и черен пипер.

Патладжаните се подреждат в намазнена тава. Намазват се със зехтин и се пълнят със сместа. Пекат се във фурна за 10-12 минути.

Поднасят се поляти със сос от кисело мляко, сол и счукан чесън.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *