
Простичко вкусно ястие: Запеканка с кайма и картофи
Необходими продукти:
- Мляно говеждо месо – 500 г;
- Картофи – 1 кг;
- Яйце – 1 бр.;
- Прясно мляко – 250 мл;
- Масло – 100 г;
- Лук – 1 глава;
- Кашкавал – 50 г;
- Сол, черен пипер – на вкус.
Начин на приготвяне:
Обелете и сварете картофите в подсолена вода. Отцедете водата, добавете 50 г масло и намачкайте.
Загрейте млякото и добавете към пюрето. Разбъркайте до гладка смес.
Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете до златисто кафяво в малко олио.
Добавете каймата и пържете до омекване, като непрекъснато разбърквате и разтрошавате бучките. Подправете със сол и прехвърлете в голяма купа.
Когато каймата леко се охлади, разбийте яйцето и омесете добре.
Намажете форма за печене с масло. Отгоре сложете каймата, а над нея – картофеното пюре.
Печете 15 минути, извадете, поръсете с настърган кашкавал и сложете във фурната за още 5 минути, пише flagman.bg.