Простичко вкусно ястие: Запеканка с кайма и картофи

Необходими продукти:

  • Мляно говеждо месо – 500 г;
  • Картофи – 1 кг;
  • Яйце – 1 бр.;
  • Прясно мляко – 250 мл;
  • Масло – 100 г;
  • Лук – 1 глава;
  • Кашкавал – 50 г;
  • Сол, черен пипер – на вкус.

Начин на приготвяне:

Обелете и сварете картофите в подсолена вода. Отцедете водата, добавете 50 г масло и намачкайте.

Загрейте млякото и добавете към пюрето. Разбъркайте до гладка смес.

Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете до златисто кафяво в малко олио.

Добавете каймата и пържете до омекване, като непрекъснато разбърквате и разтрошавате бучките. Подправете със сол и прехвърлете в голяма купа.

Когато каймата леко се охлади, разбийте яйцето и омесете добре.

Намажете форма за печене с масло. Отгоре сложете каймата, а над нея – картофеното пюре.

Печете 15 минути, извадете, поръсете с настърган кашкавал и сложете във фурната за още 5 минути, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *