Пребранац – боб по сръбски в гювеч

Необходими продукти:

  • 500 г бял боб
  • 500 г лук
  • 30 г масло
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 1 – 2 бр. дафинов лист
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Сварете боба с малко сол, дафиновите листа и черен пипер, като предварително сте го накиснали във вода за 1 нощ преди момента на готвене. Отцедете омекналия боб, като запазите 14 с.л. от водата.

Скълцайте ситно лука и го запържете в маслото, докато стане прозрачен. Добавете бобената вода, разбъркайте за кратко и овкусете със сол, червен пипер и млян черен пипер. Добавете сварения боб.

Прехвърлете сместа в няколко гювечета или в по-голам глинен съд. Сложете да се изпече в предварително загрята фурна на 200 ° C за около 45 минути, пише ezine.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *