Плачеща торта – сочен блат, напоен с горещо какао

Необходими продукти:

  • 80 гр захар;
  • 1 пак. ванилова захар;
  • 140 гр брашно;
  • 1 пак. бакпулвер;
  • 10 гр какао;
  • 60 мл олио;
  • 60 мл прясно мляко;
  • 2 яйца.

За напояване:

  • 80 мл прясно мляко;
  • 1 чаена лъжичка какао.

За крема:

  • 250 гр маскарпоне;
  • 80 гр захар;
  • 400 мл сметана;
  • 2 пак. ванилова захар.

За шоколадовата глазура:

  • 200 мл сметана за разбиване;
  • 100 г шоколад.

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта на пухкава смес. Добавете млякото, олиото и разбъркайте. Накрая смесете пресятите сухи съставки в общата маса. Изсипете тестото във форма, застлана с хартия за печене.

Печете на 180 градуса за около 15 минути.

Смесете какаото в горещото мляко. Готовия блат залейте с какаото. Оставете да се охлади.

Разбийте сметаната с маскарпоне и захар. Намажете с крема тортата и я дръжте на хладно за 10 минути, докато приготвяте глазурата.

Пригответе глазурата, като начупите шоколада и го разтворите в сгорещена (не вряща) сметана. След това изсипете върху разбитата сметана шоколадовата глазура и приберете тортата в хладилника за 4 часа .

Оставете да стегне хубаво и сервирайте, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *