Пиле по тоскански с ароматен доматен сос

Необходими продукти:

  • обезкостено пиле – 1 бр.;
  • брашно – 2 с.л.;
  • зехтин – 3 с.л.;
  • черен пипер;
  • червен лук – 1 глава;
  • чесън – 2 скилидки;
  • чушки – 1 бр. червена;
  • бульон – 150 мл пилешки;
  • шафран – 1 щипка;
  • домати – 400 г от консерва;
  • сушени домати – 4 бр.;
  • гъби – 225 г;
  • черни маслини – 115 г;
  • лимонов сок – 4 с.л.;
  • босилек – за гарниране.

Начин на приготвяне:

Овкусете брашното със сол и черен пипер. Оваляйте пилето в брашно. Загрейте зехтина и го запържете. Запържете лука, чесъна и чушката за 5 минути.

Междувременно разтворете шафрана в бульона. Добавете доматите и сушените домати, гъбите и маслините в тигана и ги задушете за 3 минути.

Сипете бульона и лимоновия сок, кипнете и сипете при пилето. Запечете ястието в загрята на 180 градуса фурна за 1 час. Гарнирайте с босилек и сервирайте, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *