Пиле по тоскански с ароматен доматен сос
Необходими продукти:
- обезкостено пиле – 1 бр.;
- брашно – 2 с.л.;
- зехтин – 3 с.л.;
- черен пипер;
- червен лук – 1 глава;
- чесън – 2 скилидки;
- чушки – 1 бр. червена;
- бульон – 150 мл пилешки;
- шафран – 1 щипка;
- домати – 400 г от консерва;
- сушени домати – 4 бр.;
- гъби – 225 г;
- черни маслини – 115 г;
- лимонов сок – 4 с.л.;
- босилек – за гарниране.
Начин на приготвяне:
Овкусете брашното със сол и черен пипер. Оваляйте пилето в брашно. Загрейте зехтина и го запържете. Запържете лука, чесъна и чушката за 5 минути.
Междувременно разтворете шафрана в бульона. Добавете доматите и сушените домати, гъбите и маслините в тигана и ги задушете за 3 минути.
Сипете бульона и лимоновия сок, кипнете и сипете при пилето. Запечете ястието в загрята на 180 градуса фурна за 1 час. Гарнирайте с босилек и сервирайте, пише gotvach.bg.