Пилешко филе по турски с ароматна плънка
Необходими продукти
- 4 пилешки гърди
- зехтин
- 150 мл прясно мляко
- лют пипер
- черен пипер
- сол
- 250 г ориз
- 150 г кедрови ядки
- 150 г стафиди
- 2 глави лук
- зехтин
- 500 мл пилешки бульон
- сол
- черен пипер
- бахар
Начин на приготвянe
Начукайте внимателно пилешките филета. Сложете ги в подходящ съд и ги залейте с млякото, лютия червен пипер, зехтина, сол и черен пипер на вкус, объркайте всичко добре и оставете месото един час в хладилника да се маринова.
В тенджера загрейте зехтина. Добавете ситно нарязания лук и го запържете леко, след което добавете кедровите ядки и оставете да се запържат още малко.
След това добавете стафидите и ориза, разбъркайте внимателно и залейте с 250 мл пилешки бульон. Оставете да се готви, докато се свари оризът.
Подправете със сол, черен пипер и смлян бахар. Намажете леко тавата за печене със зехтин. Разрежете маринованите филета, напълнете ги сплънката и ги подредете в тавата. Залейте с маринатата.
Печете ги в предварително загрята фурна на 200С около 40-45 минути.