Пилешко филе по турски с ароматна плънка

Необходими продукти

  • 4 пилешки гърди
  • зехтин
  • 150 мл прясно мляко
  • лют пипер
  • черен пипер
  • сол
  • 250 г ориз
  • 150 г кедрови ядки
  • 150 г стафиди
  • 2 глави лук
  • зехтин
  • 500 мл пилешки бульон
  • сол
  • черен пипер
  • бахар

Начин на приготвянe

Начукайте внимателно пилешките филета. Сложете ги в подходящ съд и ги залейте с млякото, лютия червен пипер, зехтина, сол и черен пипер на вкус, объркайте всичко добре и оставете месото един час в хладилника да се маринова.

В тенджера загрейте зехтина. Добавете ситно нарязания лук и го запържете леко, след което добавете кедровите ядки и оставете да се запържат още малко.

След това добавете стафидите и ориза, разбъркайте внимателно и залейте с 250 мл пилешки бульон. Оставете да се готви, докато се свари оризът.

Подправете със сол, черен пипер и смлян бахар. Намажете леко тавата за печене със зехтин. Разрежете маринованите филета, напълнете ги сплънката и ги подредете в тавата. Залейте с маринатата.

Печете ги в предварително загрята фурна на 200С около 40-45 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *