Пилешки рулца с пълнеж

Необходими продукти:

  • 7-8 бр. пилешки пържоли от бут;
  • 70-100 гр. твърдо сирене по избор (или кашкавал);
  • 2 скилидки чесън;
  • 2 с.л. заквасена сметана (може и майонеза);
  • връзка зелени подправки по избор;
  • 1 с.л. растително масло;
  • 1 ч.л. сол;
  • 1/2 ч.л. червен пипер;
  • черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

За тези рулца използвам пилешко филе от бут. Покрийте го със стреч фолио и го начукайте с чук. Можете да използвате пилешки гърди, като първо ги нарежете по ширина на три тънки пласта. Добавете сол и черен пипер на вкус.

За плънката настържете сиренето на едро ренде, добавете две скилидки чесън, прекарани през преса. Добавете нарязани билки, аз използвам магданоз. Подправете всичко с майонеза или заквасена сметана и разбъркайте. Пълнежът за рулцата е готов.

По желание можете да използвате зеленчуци или пържени гъби за пълнеж. Поставете плънката върху ръба на филето и го завийте на руло. Ако е необходимо, закрепете краищата с клечки за зъби. Повторете процеса с останалите филета.

Вземете тава за печене и я намажете с растително масло. Готовите рулца нареждаме в тавата плътно едно до друго. Можете да го приготвите във фурната или на тиган.

Сега нека приготвим соса за намазване на рулцата. Към една супена лъжица растително масло добавете половин лъжица чаена сол и половин лъжица сладък червен пипер. Разбъркайте старателно. Намазваме всичките си пилешки рулца с получения сос.

Тавата се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече 30-40 минути. Извадете рулата от фурната и сервирайте с картофено пюре или друга гарнитура, пише flagman.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *