Пилешки кюфтенца с гъби и маслини
Необходими продукти:
- 800 г пилешко филе
- 100 г гъби
- 10 обезкостени маслини
- 1 глава лук
- 1 яйце
- 1- 2 с.л. галета
- щипка сол
- щипка розмарин/салвия
- щипка червен пипер
- 1/2 ч.ч. брашно
- 1 к.ч. олио
Начин на приготвянe
Месoто се смила в блендер. Лукът се почиства, измива и рендосва. Гъбите се премиват на течаща вода. От пънчетата се приготвя супа. Шапките и обезкостените маслини се скълцват много на дребно. Месото се смесва заедно с лука, маслините и гъбите.
Поръсват се подправки и галета. Чуква се едно яйце. Омесва се пилешка кайма. Оставя се за около час в хладилник. От мляната смес се оформят кюфтета.
Овалват се в брашно. Оставят се настрани, за да попие брашното. Кюфтетата се пържат или пекат. Поднасят се с гарнитура по желание.