Пилешки кюфтенца с гъби и маслини

Необходими продукти:

  • 800 г пилешко филе
  • 100 г гъби
  • 10 обезкостени маслини
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • 1- 2 с.л. галета
  • щипка сол
  • щипка розмарин/салвия
  • щипка червен пипер
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 к.ч. олио

Начин на приготвянe

Месoто се смила в блендер. Лукът се почиства, измива и рендосва. Гъбите се премиват на течаща вода. От пънчетата се приготвя супа. Шапките и обезкостените маслини се скълцват много на дребно. Месото се смесва заедно с лука, маслините и гъбите.

Поръсват се подправки и галета. Чуква се едно яйце. Омесва се пилешка кайма. Оставя се за около час в хладилник. От мляната смес се оформят кюфтета.

Овалват се в брашно. Оставят се настрани, за да попие брашното. Кюфтетата се пържат или пекат. Поднасят се с гарнитура по желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *