Пилешки дробчета по турски
Необходими продукти:
- Пилешки дробчета – 500 г;
- Лук – 1 глава;
- Домат – 1 брой;
- Чесън – 2 скилидки;
- Масло за пържене – 3 супени лъжици;
- Сол и черен пипер – на вкус;
- Кориандър – 1 чаена лъжичка;
- Червен пипер – 1 чаена лъжичка.
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука на кръгчета, домата на кубчета, а чесъна на ситно. Измийте пилешкия дроб, нарежете го на тънки плочи и го накиснете в студена вода за 10-15 минути.
Загрейте маслото в тиган и добавете лука. Запържете го на умерен огън до златисто кафяво. Добавете доматите и чесъна в тигана и разбъркайте всички съставки. Продължете да готвите на умерен огън, докато доматите омекнат.
Добавете дробчетата в тигана и разбъркайте зеленчуците. Добавете сол, черен пипер, смлян кориандър и червен пипер. Запържете черния дроб на умерен огън, като разбърквате от време на време, докато покафенее от всички страни. Това трябва да отнеме около 10 минути. Уверете се, че черният дроб е напълно изпържен, пробийте го с нож и проверете готовността.
Сервирайте като основно ястие или предястие. Чувствайте се свободни да експериментирате с подправки, да променяте рецептата по ваш вкус – резултатът няма да ви разочарова в никакъв случай, пише Actualno.com.