Пилешки гърди с лимонов сос и каперси

Необходими продукти:

  • 4 пилешки гърди
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • 1 лимон
  • 2 с.л. каперси
  • 2 с.л. брашно
  • лют червен пипер
  • олио за пържене

За панировката:

  • 1 ч.ч. брашно
  • 2 яйца

Начин на приготвянe:

Пилешките гърди се овалват в брашно, разбитите яйца и се пържат в добре сгорещено олио за 3 минути. Изваждат се в голяма чиния.

В същата мазнина се изсипват каперсите, лимоновият сок и пилешкият бульон, в който предварително е разтворено нишестето.

Разбърква се докато се сгъсти. Подправя се с малко лют червен пипер и се изсипва върху месото. Поднася се с нарязани резенчета лимон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *