Пилешки гърди с лимонов сос и каперси
Необходими продукти:
- 4 пилешки гърди
- 1 ч.ч. пилешки бульон
- 1 лимон
- 2 с.л. каперси
- 2 с.л. брашно
- лют червен пипер
- олио за пържене
За панировката:
- 1 ч.ч. брашно
- 2 яйца
Начин на приготвянe:
Пилешките гърди се овалват в брашно, разбитите яйца и се пържат в добре сгорещено олио за 3 минути. Изваждат се в голяма чиния.
В същата мазнина се изсипват каперсите, лимоновият сок и пилешкият бульон, в който предварително е разтворено нишестето.
Разбърква се докато се сгъсти. Подправя се с малко лют червен пипер и се изсипва върху месото. Поднася се с нарязани резенчета лимон.