Пилешки воденички с ориз – от гозбите на баба

Необходими продукти:

  • пилешки воденички – 500 г
  • ориз – 100 г
  • лук 1 голяма глава
  • морков 1 бр.
  • зеленчуков бульон 375 мл
  • черен пипер
  • олио – 25 мл

Начин на приготвяне:

Почистваме си воденичките, поставяме ги в тенджерата под налягане и оставяме да се сварят. Почистваме си лука и го нарязваме на ситно. Морковите почистваме и настъргваме на едрото на рендето. Поставяме тиган на котлона заедно с олиото. Прибавяме ориза и оставяме да се запържи, докато оризът стане стъклен. След като е готов, сипваме 150 мл зеленчуков бульон и подправяме с черен пипер.

Изсипваме сместа в огнеупорна тава, прибавяме сварените и отцедени воденички, морковите и лука. Бульона от варените воденички го прецеждаме и го изсипваме и него. Разбъркваме добре и поставяме воденичките с ориз и моркови във фурната да се пече до готовност, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *