Пилешка яхния с патладжани

Необходими продукти:

  • доматен сос
  • пилешко филе – 500 г
  • морков – 1 бр.
  • лук – 1 бр.
  • чесън – 1 глава
  • зелени чушки – 2 бр.
  • червени чушки – 2 бр.
  • патладжани – 2 бр.

 

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжана на едри кубчета и посоляваме със сол. Оставяме за 15 минути да се отцеди (ако вземете бял патладжан, не е нужно да се посолява). Обелваме лука и го режем на едро, чесъна е на скилидки, чушките и моркова също се режат на едро, а пилешкото месо – на хапки.

В тенджера се сипва малко олио и се добавят лука, след това морковите, чушките, чесъна, патладжаните и пилето. Разбърква се. Като омекнат леко зеленчуците, се добавя и 1 консерва доматен сок.

Оставя се да къкри на тих огън до готовност. Накрая се добавя обилно магданоз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *