Пилешка супа с паста и мащерка

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета
  • 2 1/4 ч.ч. вода
  • 1 дафинов лист
  • 1 с.л. прясна мащерка
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 1 кубче пилешки бульон
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 2 средни моркова
  • 2 глави лук
  • 1 1/2 ч.ч. целина
  • 1 ч.ч. грах
  • 1/2 ч.ч. паста по избор

Начин на приготвянe:

Сварете пилето в подсолена вода заедно с подправките. Добавете нарязаните моркови, целината, лука, останалите зеленчуци и оставете да варят за около 30 минути, до готовност на пилето.

Извадете месото и го обезкостете. Добавете месото, бульона, млякото разбъркано с малко брашно, добавете пастата, оставете да се вари до готовност на пастата – около 15 минути, и сервирайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *