
Пилешка супа с паста и мащерка
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета
- 2 1/4 ч.ч. вода
- 1 дафинов лист
- 1 с.л. прясна мащерка
- 1 ч.л. суха мащерка
- 1 кубче пилешки бульон
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 2 средни моркова
- 2 глави лук
- 1 1/2 ч.ч. целина
- 1 ч.ч. грах
- 1/2 ч.ч. паста по избор
Начин на приготвянe:
Сварете пилето в подсолена вода заедно с подправките. Добавете нарязаните моркови, целината, лука, останалите зеленчуци и оставете да варят за около 30 минути, до готовност на пилето.
Извадете месото и го обезкостете. Добавете месото, бульона, млякото разбъркано с малко брашно, добавете пастата, оставете да се вари до готовност на пастата – около 15 минути, и сервирайте.