Пилешка супа с ориз

Необходими продукти:

  • 2 пилешки бутчета
  • 150 г бял ориз
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 чушка
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • олио

За застройката:

  • 1 яйце
  • 1 с.л. брашно
  • 1/2 кофичка кисело мляко

Начин на приготвянe:

Сваряват се бутчетата, обезкостяват се и се накъсва месото. Прецежда се бульона и в него се сваряват ситно нарязаните лук и морков. Връща се обратно свареното вече месо и се добавя добре измития ориз. Прибавят се подправките и се вари 15 минути.

През това време се приготвя застройката: разбива се яйцето заедно с брашното и киселото мляко. Добавя се в сместа един черпак от бульона на супата и енергично се разбърква. Прибавя се още един и също се разбърква.

Така получената смес се изсипва на тънка струйка в тенджерата като се бърка непрекъснато супата. Разбърква се хубаво и се сваля от котлона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *