Пилешка супа с ориз
Необходими продукти:
- 2 пилешки бутчета
- 150 г бял ориз
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 чушка
- чубрица
- черен пипер
- сол
- олио
За застройката:
- 1 яйце
- 1 с.л. брашно
- 1/2 кофичка кисело мляко
Начин на приготвянe:
Сваряват се бутчетата, обезкостяват се и се накъсва месото. Прецежда се бульона и в него се сваряват ситно нарязаните лук и морков. Връща се обратно свареното вече месо и се добавя добре измития ориз. Прибавят се подправките и се вари 15 минути.
През това време се приготвя застройката: разбива се яйцето заедно с брашното и киселото мляко. Добавя се в сместа един черпак от бульона на супата и енергично се разбърква. Прибавя се още един и също се разбърква.
Така получената смес се изсипва на тънка струйка в тенджерата като се бърка непрекъснато супата. Разбърква се хубаво и се сваля от котлона.