Пикантни селски картофи на фурна
Необходими продукти:
- 1/2 кг – картофи
- 1 ч.л. – черен пипер
- сол
- 1 ч.л. – червен пипер
- 1 ч.л. – чубрица
- чесън на прах
- лют червен пипер
- 3 с.л. – олио
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват много добре с топла вода и се нарязват по дължина, на дебели парчета, без да се белят.
В тавата, намазана с олиото, която ще се използва за печене, се смесват всички подправки и картофите се овалват в микса.
Пекат се в добре загрята на 200 градуса фурна за 30 минути, докато се зачервят и се получи хрупкава обвивка.
Сервират се като предястие или основно ястие, комбинирано със салата, приготвено месо или сос.