Пикантни селски картофи на фурна

Необходими продукти:

  • 1/2 кг – картофи
  • 1 ч.л. – черен пипер
  • сол
  • 1 ч.л. – червен пипер
  • 1 ч.л. – чубрица
  • чесън на прах
  • лют червен пипер
  • 3 с.л. – олио

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват много добре с топла вода и се нарязват по дължина, на дебели парчета, без да се белят.

В тавата, намазана с олиото, която ще се използва за печене, се смесват всички подправки и картофите се овалват в микса.

Пекат се в добре загрята на 200 градуса фурна за 30 минути, докато се зачервят и се получи хрупкава обвивка.

Сервират се като предястие или основно ястие, комбинирано със салата, приготвено месо или сос.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *