Печен чийзкейк „Ню Йорк“
Необходими продукти:
- 2 чаши бисквити, натрошени на трохи
- 2 супени лъжици масло, разтопено
- 225 г крема сирене
- 1 и ½ чаши захар
- ¾ чаша прясно мляко
- 4 яйца
- 1 чаша заквасена сметана
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- ¼ чаша брашно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла форма за печене с подвижно дъно и покрийте с хартия. В купа смесете натрошените бисквити с маслото. Разбъркайте. Прехвърлете във формата и притиснете към дъното, за да направите основата. В друга купа смесете крема сиренето и захарта. Разбийте с миксер до гладка смес.
Добавете млякото и яйцата, едно по едно, като не спирате да разбивате, за да се смесят добре. Добавете заквасената сметана, ванилията и брашното. Разбийте до гладка смес. Залейте основата на чийзкейка с пълнежа.
Печете в загрята фурна за 1 час. Изключете фурната и оставете сладкиша да изстине вътре на затворена врата за още 5-6 часа. Така ще се предотврати напукване на горната му част. Извадете от фурната и сложете в хладилник за минимум час преди сервиране, пише flagman.bg.