Печен чийзкейк „Ню Йорк“

Необходими продукти:

  • 2 чаши бисквити, натрошени на трохи
  • 2 супени лъжици масло, разтопено
  • 225 г крема сирене
  • 1 и ½ чаши захар
  • ¾ чаша прясно мляко
  • 4 яйца
  • 1 чаша заквасена сметана
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт
  • ¼ чаша брашно

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла форма за печене с подвижно дъно и покрийте с хартия. В купа смесете натрошените бисквити с маслото. Разбъркайте. Прехвърлете във формата и притиснете към дъното, за да направите основата. В друга купа смесете крема сиренето и захарта. Разбийте с миксер до гладка смес.

Добавете млякото и яйцата, едно по едно, като не спирате да разбивате, за да се смесят добре. Добавете заквасената сметана, ванилията и брашното. Разбийте до гладка смес. Залейте основата на чийзкейка с пълнежа.

Печете в загрята фурна за 1 час. Изключете фурната и оставете сладкиша да изстине вътре на затворена врата за още 5-6 часа. Така ще се предотврати напукване на горната му част. Извадете от фурната и сложете в хладилник за минимум час преди сервиране, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *