Печен свински бут с кока кола
Необходими продукти:
- 2 – 2,5 кг свински бут
- 1 с.л. суха горчица
- 250 г галета
- 1 – 1,2 л кока кола
- 2 с.л. кафява пикантна горчица
- 120 г кафява захар
Начин на приготвянe:
Месото се почиства от кожата и мазнината, ако има такава и се слага в плитка тава, покрито с 1 – 1,5 см кока кола.
Пече се около 2 часа в температура от 170 градуса, като от време на време се полива със соса. След това се вади от тавата.
Захарта, сухата и пикантната горчица, галетата се смесват. Добавя се кола, докато се получи гъста каша. Месото се връща в тавата, маже се с кашата и отново се оставя да се пече, около 30 минути на същата температура.
Реже се изстинало.