Печен свински бут с кока кола

Необходими продукти:

  • 2 – 2,5 кг свински бут
  • 1 с.л. суха горчица
  • 250 г галета
  • 1 – 1,2 л кока кола
  • 2 с.л. кафява пикантна горчица
  • 120 г кафява захар

Начин на приготвянe:

Месото се почиства от кожата и мазнината, ако има такава и се слага в плитка тава, покрито с 1 – 1,5 см кока кола.

Пече се около 2 часа в температура от 170 градуса, като от време на време се полива със соса. След това се вади от тавата.

Захарта, сухата и пикантната горчица, галетата се смесват. Добавя се кола, докато се получи гъста каша. Месото се връща в тавата, маже се с кашата и отново се оставя да се пече, около 30 минути на същата температура.

Реже се изстинало.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *