Печено прасенце на фурна

Необходими продукти:

  • 1 бр. малко прасенце
  • свинска мас – 100 г
  • чесън – 10 скилидки
  • морска сол – 2 с.л.
  • черен пипер – 1 с.л.
  • дафинов лист – 2 бр.
  • бяло вино – 1 ч.ч.
  • лимони – 1 бр.

Начин на приготвяне:

Измиваме прасенцето много добре. Смесваме в купичка всички съставки и разбъркваме, докато се образува еднородна смес.

Намазваме прасенцето както външно, така и вътрешно. Вземаме тавичка и поставяме прасенцето вътре.

Останалата смес изсипваме в тавичката.

Поставяме във фурната и печем, като от време на време поливаме с бяло вино.

След като прасето е добре изпечено, вадим и поставяме резени лимон върху него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *