Необходими продукти:
- 1 бр. малко прасенце
- свинска мас – 100 г
- чесън – 10 скилидки
- морска сол – 2 с.л.
- черен пипер – 1 с.л.
- дафинов лист – 2 бр.
- бяло вино – 1 ч.ч.
- лимони – 1 бр.
Начин на приготвяне:
Измиваме прасенцето много добре. Смесваме в купичка всички съставки и разбъркваме, докато се образува еднородна смес.
Намазваме прасенцето както външно, така и вътрешно. Вземаме тавичка и поставяме прасенцето вътре.
Останалата смес изсипваме в тавичката.
Поставяме във фурната и печем, като от време на време поливаме с бяло вино.
След като прасето е добре изпечено, вадим и поставяме резени лимон върху него.