Печено пиле върху сол
Необходими продукти:
- пиле – 1 брой
- морска сол – 1 кг
- краве масло – 30 грама
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за печено пиле върху сол е изборът и подготовката на пилето. Избирате едно средно-голямо пиле с доказан произход от български производител. Измивате и подсушавате пилето, след което го разрязвате по предната страна в средата на бялото месо. Разчупвате пилето, така че да “полегне” добре по корем в тавата. Намажете го старателно с мекото краве масло.
В тава сложете хартия за печене, след което върху нея изсипете морската сол. Поставете пилето върху солта и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 1 час, като поставите тавата на най-долното ниво на фурната. Един час трябва да е напълно достатъчен, но наглеждайте вашето пиле и печете до получаване на апетитен златист цвят, пише supichka.com.