Печено агнешко с печурки и зеленчуци на фурна

Необходими продукти:

  • 2 кг – агнешко месо
  • 1/2 кг – печурки
  • 2 – моркова
  • 4 – глави лук
  • 200 г – киселец
  • 1 връзка – зелен лук
  • 3 стръка – пресен чесън
  • сол
  • 1/2 к.ч. – олио
  • магданоз

За марината:

  • 2 с.л. – мед
  • 1 ч.л. – джинджифил
  • 1 ч.ч. – бяло вино
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка

Начин на приготвяне:

Медът (2 с.л.), джинджифилът (1 ч.л.), виното (1 ч.ч.), солта, черния пипер и мащерката се разбиват. С получената смес се намазва месото (2 кг) и престоява на студено поне 4 часа, след което се пече на бавен огън до пълна готовност. Гъбите (1/2 кг) се нарязват на парченца, лукът на ситно, както и киселецът (200 г). Морковите (2 бр) се настъргват на ситното ренде. Всичко това се задушава под капак в тенджера. Когато всичко омекне, се посолява и подправя с черен пипер. Накрая се добавя ситно нарязаният магданоз.

Съвет: Можете да нарежете месото и да го сложите в тенджерата със зеленчуците да поври заедно с тях 3-4 минути. Така гарнитурата става по-апетитна.

Време за приготвяне:

120 минути

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *