Печено агнешко с картофки на фурна

Необходими продукти:

  • 2 кг агнешко бутче
  • 2 кг картофи
  • 5 скилидки чесън
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Агнешкото бутче се измива, разрязва се няколко пъти с нож, за да се изпече по-лесно и бързо, и се подправя с черен пипер (1 ч.л.), червен пипер (1 ч.л.) и сол.

Чесънът (5 скилидки) се обелва и всяка скилидка се разрязва на две. Скилидките се поставят в агнешкото, като се напъхват в местото така, че да не изпаднат.

Бутчето се поставя в тава и се пече час и половина във фурна загрята на 200 градуса, като се обръща, за да се изпече равномерно. След час и половина в тавата при агнешкото се поставят обелените и нарязани на полумесеци картофи (2 кг). Не е необходимо да се добавя вода, тъй като месото ще пусне достатъчно бульон, който картофите ще поемат.

Ястието се пече още 1 час, като самото бутче се покрива с фолио, за да не загори. Агнешкото се сервира топло, като най-подходящата салата към това основно е зелената салата с репички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *