Печени сливи със сирене

Необходими продукти:

  • сини сливи;
  • синьо сирене (може и меко козе);
  • масло;
  • кафява захар;
  • нарязани бадеми (или други ядки по избор);
  • бяло вино.

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 200 градуса. Сливите се разделят на две (по дължината, за да са по-устойчиви в тавата) и почистват от костилката.

На дъното на тавата се поръсват 2 лъжици кафява захар.

Сливите се нареждат и във вдлъбнатината на всяка се поръсва щипка захар; поставя се парче масло и парче синьо сирене, поръсват се с нарязаните бадеми.

Наливат се 80 мл бяло вино и 50 мл вода в тавата и поставя в загрятата фурна.

Пекат се около 10 мин, докато ядките отгоре се зачервят съвсем леко.

Прехвърлят се в чиния за сервиране и поливат с останалия на дъното сос, пише pep-4o.blogspot.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *