Печени кюфтета с бекон и моцарела

Необходими продукти

  • 600 г кайма
  • 250 г бекон
  • 125 г моцарела
  • 1 глава лук
  • 1 филия бял хляб
  • 1 яйце
  • 2 ч. л. риган
  • магданоз
  • 1 лимон
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвянe

Каймата се смесва с яйцето, ригана, настъргания лук, магданоза, накиснатия във вода и отцеден хляб, настърганата лимонова кора, черен пипер и сол на вкус.

Моцарелата се реже на кубчета. Оформят кюфтета, които се пълнят с моцарела и се затварят добре, за да не изтече сиренето по време на печене.

Кюфтетата се увиват с по две лентички бекон. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия и се поливат с малко зехтин.

Пекат се в предварително загрята на 200С фурна. Сервирайте с гарнитура по желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *