Печени кюфтета с бекон и моцарела
Необходими продукти
- 600 г кайма
- 250 г бекон
- 125 г моцарела
- 1 глава лук
- 1 филия бял хляб
- 1 яйце
- 2 ч. л. риган
- магданоз
- 1 лимон
- зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвянe
Каймата се смесва с яйцето, ригана, настъргания лук, магданоза, накиснатия във вода и отцеден хляб, настърганата лимонова кора, черен пипер и сол на вкус.
Моцарелата се реже на кубчета. Оформят кюфтета, които се пълнят с моцарела и се затварят добре, за да не изтече сиренето по време на печене.
Кюфтетата се увиват с по две лентички бекон. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия и се поливат с малко зехтин.
Пекат се в предварително загрята на 200С фурна. Сервирайте с гарнитура по желание.