Патешко с портокали – ще впечатлите гостите

Необходими продукти

  • 1 кг патешко месо
  • 3 портокала
  • 50 г масло
  • 2-3 с.л. пшенично нишесте
  • 3 с.л. бяло вино
  • 1/2 к.ч. телешки бульон
  • 1 ч.ч. портокалов ликьор

Начин на приготвянe

Патешкото се нарязва на филии, посолява се и се изпържва за 3-4 минути в загрятото масло до златисто. След като стане златиста се намалява котлона и се слага капак да се задуши за около 20 мин. заедно с виното.

С много остър нож се филетират портокалите, като сокът се запазва. Слагат се в ликьора.

Нишестето се разтваря в малко бульон и заедно с бульона се добавя при патицата. Оставя се да ври, докато се редуцира на 2/3. Разбърква се често, за да не загори.

След като патицата е готова се добавят портокалите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *