Паста, пълнена със спанак и рикота

Необходими продукти:

  • 350 г паста големи мидички
  • Сол на вкус
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 връзка пресен лук, ситно нарязан
  • 4 скилидки чесън, пресован
  • 300 г спанак
  • ½ чаша пресен магданоз, ситно нарязан
  • ½ чаша пресен копър, ситно нарязан
  • 2 яйца, разбити
  • ½ чаша рикота
  • 450 г сирене, натрошено
  • Черен пипер на вкус
  • 680 г (1 буркан) готов сос маринара или доматен сос
  • 1/3 чаша настъргана моцарела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса. Сварете пастата в подсолена вряща вода за няколко минути и отцедете. В тиган на средна към висока температура загрейте мазнината. В нея запържете лука и чесъна за 3-4 минути. Добавете спанака, магданоза, копъра и гответе с разбъркване още 2 минути. Свалете от котлона и оставете да изстине малко.

Прехвърлете сместа със спанака в голяма купа. Добавете разбитите яйца, рикотата, натрошеното сирене и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Излейте соса маринара в тава за печене. Поставете върху нея пастата във форма на големи миди. Напълнете всяка мида с пълнежа. Поръсете отгоре с моцарела. Печете за около 30 минути или докато моцарелата добие златист загар, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *