Паста, пълнена със спанак и рикота
Необходими продукти:
- 350 г паста големи мидички
- Сол на вкус
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 връзка пресен лук, ситно нарязан
- 4 скилидки чесън, пресован
- 300 г спанак
- ½ чаша пресен магданоз, ситно нарязан
- ½ чаша пресен копър, ситно нарязан
- 2 яйца, разбити
- ½ чаша рикота
- 450 г сирене, натрошено
- Черен пипер на вкус
- 680 г (1 буркан) готов сос маринара или доматен сос
- 1/3 чаша настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Сварете пастата в подсолена вряща вода за няколко минути и отцедете. В тиган на средна към висока температура загрейте мазнината. В нея запържете лука и чесъна за 3-4 минути. Добавете спанака, магданоза, копъра и гответе с разбъркване още 2 минути. Свалете от котлона и оставете да изстине малко.
Прехвърлете сместа със спанака в голяма купа. Добавете разбитите яйца, рикотата, натрошеното сирене и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Излейте соса маринара в тава за печене. Поставете върху нея пастата във форма на големи миди. Напълнете всяка мида с пълнежа. Поръсете отгоре с моцарела. Печете за около 30 минути или докато моцарелата добие златист загар, пише flagman.bg.