Паниран смилянски боб – чудесно бирено мезе
Необходими продукти:
- 200 г смилянски боб;
- 2 яйца;
- 1 с.л. тиквено брашно;
- 1 с.л. сусамово брашно;
- галета;
- 4 с.л. олио;
- сол.
Начин на приготвяне:
Бобът (200 г) се вари, докато напълно омекне, след което се отцежда и измива със студена вода.
Яйцата се разбиват на пяна със солта. Прибавят се тиквеното, сусамовото брашно и галетата. Разбърква се, докато се получи гъста смес за паниране. В нея се овалват бобените зърна и се пържат в силно сгорещено олио, докато получат златиста коричка отвсякъде.
Изваждат се с решетъчна лъжица от мазнината и се настаняват върху накъсани листа маруля или пресен спанак. Панираният боб се поднася горещ, пише 1001recepti.com.