Панирани шницели от свинско бонфиле

Необходими продукти:

  • 600 г свинско бонфиле;
  • 2 филии хляб;
  • 50 г пармезан;
  • 50 г кедрови ядки;
  • 2 стръка розмарин;
  • 1 скилидка чесън;
  • босилек;
  • 1 лимон;
  • 4 с.л. брашно;
  • 2 яйца.

Начин на приготвяне:

Свинското бонфиле се нарязва на тънки шницели с дебелина около половин сантиметър.

Хлябът, кората на лимона, чесънът, пармезанът, босилекът и кедровите ядки се слагат в кухненски робот, заедно със сол и пипер на вкус. Пасират се до получаване на еднородна смес за паниране.

Свинските филенца се панират в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в хлебната смес. Пържат се в сгорещено олио приблизително по 3 минути на страна, пише 1001recepti.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *