Палачинки бюрек – прекрасна неделна закуска

Необходими продукти:

  • 100 грама краве масло;
  • 6 яйца;
  • 220 грама брашно;
  • 500 мл прясно мляко;
  • 1 с.л. сос „Уорчестър“;
  • 500 грама кашкавал /настърган/;
  • 150 грама галета;
  • Настъргано индийско орехче, една щипка;
  • Сол;
  • Олио за пържене.

Начин на приготвяне:

Разбъркайте до получаването на гладка смес 200 мл прясно мляко, 4 яйца, 150 грама брашно и сол. Разтопете една супена лъжица краве масло и го прибавяме към сместа, след което отново разбъркайте добре.

За плънката изберете тиган с по-дебело дъно и на умерен огън разтопете останалото масло. Прибавете още 75 грама брашно и непрекъснато бъркайте за 3 минути, докато тигана е все още на котлона. Намалете неговата сила и с тънка струя сипете останалото прясно мляко. Поръсете със черен пипер, индийското орехче и сол. И отново трябва да разбъркате добре. Оставете получената смес да изстине и я сложете в друга купа с капак, която поставете в хладилника за 1 час.

Загрейте сача /или подходящ тиган за палачинки/. Сложете тънък слой от рядкото тесто, което първо направихте, по начин, по който да бъде покрито цялото дъно. Изпечете добре от двете страни. Готовите палачинки поставете в сух съд, пише actualno.com. Сега извадете плънката от хладилника и прибавете към нея настъргания кашкавал. Сложете в центъра на всяка палачинка по 3 супени лъжици и я навийте на руло. Краищата сгънете навътре.

В друг съд разбийте последните две яйца. Сгорещете на умерен котлон олиото за пържене. Намажете готовите палачинки с полученото от разбитите яйца, оваляте ги добре в галетата, за да има от тях навсякъде по цялата повърхност и от всички страни, и ги сложете в тигана за пържене за около 4 минути. Обръщайте ги леко, докато поруменеят равномерно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *