Ориз по мексикански – с боб и маслини

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1 чушка, нарязана
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 1 чаша ориз басмати
  • 2 чаени лъжици червен пипер
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 1 чаена лъжица риган
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • 2 чаши зеленчуков бульон
  • 400 г боб от консерва
  • 100 г черни маслини

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в тиган на висока температура. Запържете лука, чушката, чесъна за около 2-3 минути. Добавете ориза. Гответе с разбъркване, докато се покрие напълно с мазнината или около 2 минути. Овкусете с подправките и разбъркайте.

Добавете доматената паста, разбъркайте за 1-2 минути. Добавете бульона и боба. Разбъркайте. Оставете да заври и намалете котлона. Покрийте и оставете да къкри за 20 минути. Свалете от котлона, без да сваляте капака за още 5 минути да се задуши. Добавете маслините и сервирайте, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *