Орехови барчета – бърз и лесен десерт

Необходими продукти:

  • 250 г смлени орехи;
  • 250 г стафиди (може да замените с боровинки или друг плод);
  • 200 г захар;
  • 4 яйца;
  • шоколадова глазура или карамел от захар за покриване.

Начин на приготвяне:

В дълбок съд смесете смлените орехи, стафидите (или заместителя), захарта и целите яйца до получаване на еднородна смес.

Намажете средно голяма тава и поръсете с брашно или просто покрийте с хартия за печене.

Изсипете сместа в подготвената тава и разпределете равномерно до дебелина от приблизително 2 см.

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около половин час.

Залейте изпечения кейк с шоколадова глазура или карамел от захар, изчакайте да изстине и нарежете на барчета. Шоколадовата глазура може да бъде приготвена по ваш избор – просто разтопете шоколада с две-три лъжици масло или в течна сметана, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *