Октопод на тиган

Необходими продукти:

  • 1 октопод;
  • 30-40 г уиски;
  • 1 глава целина;
  • 6 скилидки чесън.

За запръжката:

  • 2 стръка зелен лук (или див лук);
  • 2 скилидки чесън;
  • 2-3 с. л. зехтин.

Начин на приготвяне:

Октоподът се нарязва, като главата и пипалата се отделят. Пипалата се оставят цели. В тенджера, на котлона се загрява вода и в нея се слагат октоподът, нарязаните на четири скилидки чесън, обелената и нарязана глава целина с няколко от листата и уискито. Подправя се със сол и черен пипер и се вари 40 минути.

В тиган се сгорещява зехтинът, добавят се ситно нарязаните зелен лук и чесън, запържват се за 2 минути и се добавя октоподът. Запържва се за още 2 минути и се слагат сол и черен пипер на вкус. Сервира се с чаша хубаво вино, пише bonapeti.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *