Октопод на тиган
Необходими продукти:
- 1 октопод;
- 30-40 г уиски;
- 1 глава целина;
- 6 скилидки чесън.
За запръжката:
- 2 стръка зелен лук (или див лук);
- 2 скилидки чесън;
- 2-3 с. л. зехтин.
Начин на приготвяне:
Октоподът се нарязва, като главата и пипалата се отделят. Пипалата се оставят цели. В тенджера, на котлона се загрява вода и в нея се слагат октоподът, нарязаните на четири скилидки чесън, обелената и нарязана глава целина с няколко от листата и уискито. Подправя се със сол и черен пипер и се вари 40 минути.
В тиган се сгорещява зехтинът, добавят се ситно нарязаните зелен лук и чесън, запържват се за 2 минути и се добавя октоподът. Запържва се за още 2 минути и се слагат сол и черен пипер на вкус. Сервира се с чаша хубаво вино, пише bonapeti.bg.