Овесен сладкиш с череши и сини сливи от компот

Необходими продукти:

  • череши от компот – 200 г
  • сини сливи от компот – 100 г
  • бакпулвер – 6 г
  • протеин на прах – 7 г (ванилия)
  • овесени ядки – 100 г
  • 1 яйце
  • цедено кисело мляко – 100 г

Начин на приготвяне:

Отцедете добре черешите от компота, изчистете костилките. На сините сливи също махнете костилките и разполовете на половинки. В купа разбийте добре яйцето. Добавете цеденото мляко, бакпулвера и протеина на прах. Разбъркайте добре с тел. Прибавете плода от компота и овесените ядки. Размесете хубаво с лъжица и оставете сместа да почине десетина минути.

Пригответе си една средно голяма форма или индивидуални по-малки. В случая аз използвах голяма силиконова форма с гнезда. В зависимост от съда, с който разполагате, ако се налага използвайте хартия за печене или предварително го намазнете. Разпределете всичката смес и наредете отгоре половинките сини сливи. Печете плодовия сладкиш в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Изчакайте сладкиша да изстине леко и тогава отстранете формата. Хубав е да се консумира както топъл, така и студен, пише Gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *