Най-вкусния шоколадов сладкиш

Необходими продукти:

  • яйца – 2 броя
  • брашно – 2 чаени чаши
  • кисело мляко – 1 чаена
  • чаша олио – 1/2 чаена чаша
  • хлебна сода – 1 чаена лъжица
  • какао – 3 супени лъжици
  • ванилии – 1 брой
  • захар – 1 чаена чаша

За глазурата:

  • краве масло -120 грама (малко пакетче)
  • захар – 3 супени лъжици
  • какао – 3 супени лъжици
  • вода – 50 мл.
  • 1/2 -млечен шоколад

Начин на приготвяне:

Разбивате яйцата заедно със захарта, добавяте олиото и отново разбивате. Киселото мляко разбърквате със содата и след като шупне го добавяте към другите разбити съставки, добавяте и ванилията. Пресявате брашното заедно с какаото и ги добавяте към течната смес при непрекъснато разбъркване.

В тава поставяте хартия за печене и изсипвате сместа. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути, като проверявате дали блатът е готов като го бучнете с клечка за зъби, ако излезе суха, то блатът е изпечен.

Готовата основа за сладкиша оставяте да изстине. Междувременно в малка тенджера слагате 3-4 супени лъжици вода, разбърквате ги със захарта и какаото за глазурата и слагате сместа на котлона. Добавяте и кравето масло и шоколада. След като глазурата стане хомогенна смес поливате с нея, още докато е топъл блатът. Преди това обаче, нарежете на ромбчета, за да може шоколадовия сироп да попие навсякъде.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *