„Мързеливи“ грузински хачапури в лаваш

Необходими продукти:

  • масло – 50 грама;
  • лаваш – 2 броя;
  • сирене – 150 грама;
  • кашкавал – 100 грама;
  • яйце – 1 брой;
  • зеленолистни подправки по избор;
  • сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е да подготвите пълнежа: настържете цялото сирене на едро ренде и го смесете с подправките и солта. След това добавете яйцето и маслото към него.

Поставете получената смес върху питка, сгънете хубаво и запържете в тиган от двете страни. Готовото ястие може да се сервира заедно със сос от кисело мляко и подправки, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *