Мусака с коприва и ориз – вкусно пролетно ястие
Необходими продукти:
- 1 кг коприва;
- 1 връзка пресен лук;
- 300 г ориз;
- 1 с.л. сол;
- 1 с.л. червен пипер;
- олио;
- къри;
- черен пипер;
- кимион.
За заливката:
- 4 яйца;
- 350 мл. прясно мляко.
Начин на приготвяне:
Копривата се почиства и попарва за 2 минути във вряща вода. Оставя се да се отцеди.
Нарязаният на ситно лук се задушава в загрято олио. Добавя се оризът и след като се запържи, се слага копривата. Подправя се със сол и червен пипер.
Ястието се прехвърля в тава и се наливат 900 мл вода. Подправя се с черен пипер, кимион и къри и се пече в загрята фурна до готовност.
Когато течността е почти извряла, мусаката се залива със смес от яйцата и прясното мляко. Запича се за още няколко минути, докато се зачерви, пише 1001recepti.