Мусака с коприва и ориз – вкусно пролетно ястие

Необходими продукти:

  • 1 кг коприва;
  • 1 връзка пресен лук;
  • 300 г ориз;
  • 1 с.л. сол;
  • 1 с.л. червен пипер;
  • олио;
  • къри;
  • черен пипер;
  • кимион.

За заливката:

  • 4 яйца;
  • 350 мл. прясно мляко.

Начин на приготвяне:

Копривата се почиства и попарва за 2 минути във вряща вода. Оставя се да се отцеди.

Нарязаният на ситно лук се задушава в загрято олио. Добавя се оризът и след като се запържи, се слага копривата. Подправя се със сол и червен пипер.

Ястието се прехвърля в тава и се наливат 900 мл вода. Подправя се с черен пипер, кимион и къри и се пече в загрята фурна до готовност.

Когато течността е почти извряла, мусаката се залива със смес от яйцата и прясното мляко. Запича се за още няколко минути, докато се зачерви, пише 1001recepti.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *