Морковена крем супа с нахут

Необходими продукти:

  • 3 моркова
  • 1/2 ч.ч. накиснат за 1 нощ нахут
  • 1 с.л. гхи/ растителна мазнина
  • 1 ч.л. кориандър (аз използвам на зърна, но ако ви е много силен на вкус го смелете в кафемелачка)
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • сухари

Начин на приготвянe:

Морковите се измиват, почистват и нарязват на колелца. В тенджера се загрява гхито и когато се образуват вълнички се добавя кориандърът.

Разбърква се 1-2 пъти и се изсипват морковите и нахута. Долива се около 600 мл вода и се вари около 20 минути, докато нахутът е сварен, а морковите меки. Посолява се и се пасира до крем.

Сервира се със сухари и 1 с.л. сметана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *