Мока чийзкейк в микровълнова фурна

Необходими продукти:

  • 50 гр. – масло
  • 175 гр. – кокосови бисквит
  • 250 гр. – меко сирене
  • 75 гр. – пудра захар
  • 2 бр. – яйца
  • 250 гр. – натурален шоколад
  • 2 ч.л. – разтворимо кафе
  • 15 гр. – желатин на прах
  • 4 с.л. – ликьор
  • 300 мл. – готварска сметана

ЗА ДЕКОРИРАНЕ

  • сметана – бита

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото за половин минута в микровълновата и добавете натрошените кокосови бисквити. Разбъркайте добре до получаването на еднородна смес, която разстелете в подходящ съд и приберете в хладилник, за да се охлади.

Междувременно сгрейте сиренето за половин минута в микровълновата фурна. Разбийте жълтъците и захарта да получаването на пяна, а шоколада го натрошете и го пуснете на средна мощ за 3-4 минути, докато се разтопи.

Добавете го към сиренето и ги разбъркайте до получаването на гладък крем. Разтворете кафето в малко гореща вода и го добавете към шоколадовата смес.

Залейте желатина с ликьор и го оставете леко да се желира, след което пуснете да половин минута в микровълновата, докато се стопи. Разбийте сметаната добре и я добавете към шоколадовата смес.

Добавете разбитите на сняг белтъци и внимателно разбъркайте. Прехвърлете сместа върху приготвената база и оставете чийзкейка да се охлади за 3-4 часа в хладилник. Преди поднасяне декорирайте с бита сметана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *