Меден кекс с орехи
Необходими продукти:
- 2 броя – яйца;
- захар – 100 грама;
- мед – 120 грама;
- кефир – 120 мл;
- сода за хляб – 1 чаена лъжица;
- половин чаена лъжица сол;
- брашно -160 грама;
- орехи – 100 грама;
- половин парче – портокалова кора.
Начин на приготвяне:
Подгответе всички нужни продукти. В подходяща купа сложете захарта и яйцата. С помощта на миксер разбийте до получаване на пухкава маса. Прибавете след това меда. Ако медът е захаросан, то тогава е необходимо да го разтопите. Добавете содата. Цялата маса разбъркайте отново с помощта на миксер за период от 2 минути.
Изсипете кефира и отново разбъркайте. Прибавете и брашно и за поред път разбъркайте. В тиган изсушете орехите и ги нарежете с остър нож на малки парченца.
Сложете ядките и кората от портокал в тестото и отново разбъркайте добре. Тестото е нужно да бъде вискозно, като за палачинки. Застелете с хартия за печене тавичка за кекс и бавно и внимателно разпределете готовото тесто.
Пъхнете във фурна за период от около 45 минути на температура от 180 градуса