Маслен сладкиш с орехи и шоколад

Необходими продукти

  • 200 г масло
  • 200 г пудра захар
  • 6 яйца
  • 200 г орехи
  • 3 с.л. какао
  • 150 г черен шоколад

Начин на приготвянe

Разбийте на пяна мекото масло, след което добавете жълтъците – един по един, захарта, половината от смлените орехи, какаото и шоколада, разтопен на водна баня.

След това разбийте на твърд сняг белтъците, добавете ги към тестото и разбъркайте внимателно.

Прехвърлете сместа в кексова форма и печете в предварително загрята на 180С фурна за около 35-40 минути. Когато се изпече, оставете го да се охлади, след което поръсете обилно с орехи и нарежете на парчета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *